Educatief werk

Een dierentuin is leuk, maar ook leerzaam? Absoluut. En een museum? Saai? Welnee.

Mijn jarenlange ervaring met toegankelijke dierentuin- en museumeducatie komt goed van pas. Hieronder enkele voorbeelden.


Voor de tentoonstelling Beesten aan Boord in het Maritiem Museum Rotterdam ontwikkelde ik een even melig als leerzaam familieprogramma. Alle zintuigen werden geprikkeld en niet per se op een poëtische manier.

Hieronder vind je het werkboekje voor iets oudere kinderen. De vormgeving is van Wendy Rommers, de illustraties zijn van Robin Band.

Beesten aan Boord familieprogramma

Ook Wonen op Water was een familietentoonstelling. Ik deed het voorwerk (interviews) voor de films over waterbewoners en bedacht het gezinsprogramma. De vormgeving is van Wendy Rommers:

Wonen op Water familieprogramma

Filmruimte in Sex and the Sea (foto Maritiem Museum, Fred Ernst)

Verder gaf ik voor het Maritiem Museum Rotterdam input (via interviews met zeelieden) voor de film en de publiekseducatie bij Sex and the Sea, een oogstrelende, maar ook ongemakkelijke, tentoonstelling van Peter Greenaway.

Bij de familietentoonstelling over kaartenmaker Mercator belichtte ik de meest aansprekende onderdelen uit zijn 16de eeuwse Atlas.

Digitale Bladeratlas Mercator

Voor Diergaarde Blijdorp ontwierp ik mee aan diverse dierverblijven. Veel educatie in het Oceanium is van mijn hand, net als de veterinaire tentoonstelling bij de operatiekamer van de dierenarts. In 2007 was ik als hoofd Educatie verantwoordelijk voor de tentoonstelling over 150 jaar Blijdorp.