Tekenwerk

Een tegeltjeswijsheid, maar daardoor niet minder waar: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat ik mijn ideeën kan overbrengen, komt ook door mijn talent om ze te verbeelden. Ook jouw ideeën geef ik graag vorm.


Wat maakt dat mensen in de zorg met plezier werken? Interviews met medewerkers van succesvolle zorginstellingen gaven het antwoord. Het resultaat: een top 5 met tips op werkgebied én een top 5 met tips op privégebied.

Het onderzoek is een initiatief van Conforte en VVT Capelle/Krimpen. Ik vatte de resultaten visueel samen. De poster hangt nu in diverse zorginstellingen en verpleeghuizen. De losse illustraties van de top 5's werden via een digitale nieuwsbrief gedeeld.


Iets Anders is een digitale nieuwsbrief van de Academische Werkplaats over mensen met een verstandelijke beperking. Het belicht allerlei onderzoeksprojecten gericht op de zorg voor deze doelgroep. Doel is om de resultaten zo breed mogelijk te delen. Human interest is daarbij het toverwoord: onderzoekers, cliënten en zorgprofessionals komen zoveel mogelijk zelf aan het woord. Een cartoon zorgt telkens voor wat lucht en herkenbaarheid.


Voor Museum Rotterdam maakte ik voor een speurblad illustraties van veertien markante Rotterdamse gebouwen. Dit is het bijbehorende stickervel met de zeven naoorlogse bouwwerken.

Deze illustratie van de vooroorlogse beurs belandde op het werkblad zelf.

De kleurplaat bij hetzelfde werkblad.


Voor het Instituut voor Engineerging and Applied Science van de Hogeschool Rotterdam maakt ik een infocomic om zijn visie op internationalisering aan de man... nee, de collega... te brengen. De cartoons vormden ook  de basis voor een animatie. Meer details in een van mijn blogs.


Voor De Luchtreiziger, een poppenvoorstelling van Klatergoud tekende ik de (digitaal geprojecteerde) decors.


Artist impressions voor het inmiddels gerealiseerde Amazonica in Diergaarde Blijdorp (2012).


Strip uit een reisverslag.

Twee cartoons voor het personeelsblad van Diergaarde Blijdorp. De eerste is een reactie op de bezuinigingen uit 2012, de tweede spreekt voor zich.


Voorbeelden van vrij werk.