Made in Korea

Weinig relaties weten het, maar in 1989 eindigde ik als derde in de Soundmixshow. Mijn alternatieve versie van Madonna’s ‘Like a Virgin’ gooide hoge ogen. Vooral bij jurylid Jacques d’Ancona trouwens, die zich destijds keurig heeft gedragen; nooit een foto van ook maar enig lichaamsdeel ontvangen en heus niet alleen omdat er nog geen smartphones bestonden.
Tot mijn grote verrassing bood RCA Nederland mij een contract voor één album aan. Een jaar later lag ‘Magical History Tour’ in de schappen. Het werd in Nederland nauwelijks opgemerkt, maar in Zuid-Korea was het een bescheiden succes. Ik zal nooit de gig in Seoul vergeten waarbij meerdere tienermeisjes in katzwijm werden afgevoerd. ‘Kim il-Sung, I’ll see you soon’ stond zelfs een week in de Koreaanse top tien. Tijdens die tour ontmoette ik trouwens mijn vrouw, in havenstad Busan als ik mij niet vergis. Ik had geen idee dat Ria sinds de finale van de Soundmixshow mijn grootste fan was; ze had geen optreden overgeslagen. Meteen was ik tot over mijn oren verliefd.
Achteraf bleek Ria mijn Yoko Ono te zijn, want hoewel ze mijn leven op allerlei manieren heeft verrijkt, was ze geen muzikale muze. Mijn carrière ging uit als een nachtkaars. Er is nooit een tweede album gekomen.

#fakenews #copywriting #tekstschrijven #illustratie #educatie #mediawijsheid

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.